Blog  |  Opportuun  |  Contact    
      Facebook  Instagram  Twitter  Linkedin    
    Opportuun HOME    ENERGIE    INTERNET BELLEN TV    TELEFONIE    ZAKELIJKE ENERGIE    
           
     
 
   

Snel internet; wat is het verschil tussen de kabel, ADSL en glasvezel?

24 mei 2017  |  Ga naar nieuwsoverzicht

     
             
   

We stellen steeds meer eisen aan het internet. Om alle data te kunnen blijven ontvangen op al je apparaten is het van belang je goed te verdiepen in welk soort internet bij je past.

Je kunt kiezen uit verschillende types internetverbindingen. Allemaal maken deze gebruik van andere technieken met elk zo zijn voor- en nadelen. Ook hebben ze natuurlijk allemaal een eigen prijs.

Kabelinternet
Ondanks het feit dat dit een van de oudste technieken is, kun je via de kabel hoge downloadsnelheden behalen. Het internet wordt via je bestaande tvkabels naar je modem gestuurd. Je hebt hier dus altijd een tv-abonnement (of een alles-in-een pakket) voor nodig. Een los internetabonnement over de kabel is niet mogelijk.

Glasvezel
Een kabel met glasvezeldraden maakt gebruik van licht. Wil je maximaal snel internet? Kies dan voor glasvezel. De huidige maximum download- én uploadsnelheid is 500 mb per seconde. Nadeel is dat glasvezel nog niet in heel Nederland leverbaar is.

ADSL
KPN is eigenaar van het Nederlandse ADSL netwerk. Alle andere providers kunnen hier gebruik van maken. Toen het inbellen van vroeger verdween, zijn veel mensen overgestapt op ADSL. Via de bestaande telefoonkabel (koper) komt het internet binnen. Koper geleid minder goed dan glasvezel en kent dus een lagere snelheid, zeker als de kabels langer worden. Een nieuwere variant, VDSL, probeert dit op te lossen.

Mobiel internet via 4G
Wist je dat 4G internet, wat de meeste mensen op hun mobiele telefoon gebruiken, ook voor thuisgebruik beschikbaar is? Niet overal is het mogelijk bekabeld internet aan te leggen. Hier is het gebruik van 4G internet uitermate geschikt.

Wat moet ik hebben?
Als je alleen op basis van prijs een keuze wilt maken, kies dan voor een ADSL verbinding. Deze techniek komt vrijwel het meeste voor en is dus relatief goedkoop. Stel je echter ook eisen aan een snelle internetverbinding van meer dan 100 mb per seconde? Kies dan voor een glasvezel- of kabelverbinding.

Prijzen
Hoe sneller het internet, hoe duurder het pakket. Instappakketten beginnen vaak zo rond de 30 euro per maand. Als je geluk hebt gelden er acties waardoor je nog wat maanden korting pakt. De top pakketten kunnen oplopen tot 80 of zelfs 90 euro in de maand. Maar dit zijn dan vaak de glasvezelpakketten. Vergelijk alle pakketten en stap direct over.

 

 
     
  VERGELIJK,
KIES EN BESPAAR
!
 
     
  Via Opportuun sluit je een voordelig contract met een nieuwe of bestaande leverancier van energie, alles-in-1 of telefonie.  
     
  Energie  
     
  Energie  
     
  Energie  
     
     
Lees onze blogs over:
     
     
  Energie  
     
  Energie  
     
  Energie  
     
   
             
    Met Opportuun regelt u de beste contracten voor:    
    Alles in 1  Energie  Telefonie    
             
   

Internet, bellen, tv

Energie

Telefonie

   
   

Alles-in-1 vergelijken

Internet vergelijken

Internet, bellen, tv

Providers vergelijken

Energieleveranciers vergelijken

Energieprijzen

Gas water en licht berekenen

Goedkoopste energieleverancier

Kosten van gas, water en licht

Energie vergelijken

Telefoons vergelijken

Goedkoop bellen

GSM vergelijken

Sim only vergelijken

Telefoon abonnement vergelijken

   
         
                 
    Opportuun Locatie Opportuun B.V.
Industrieweg 69D
Telefoon 0416-796222 
   
    © Opportuun B.V  |  Privacy statement  |  Klantenservice   5145 PD Waalwijk Mail info[at]opportuun.com      
    Algemene voorwaarden